U, de petitionaris
Wieringsestraat

Maak van de Wieringsestraat een voetgangerszone

32 ondertekeningen

De combinatie van spelende kinderen en fietsers en brommers leidt op de Wieringsestraat tot gevaarlijke situaties. Omdat fietsers en brommers van de Markensestraat gebruik kunnen maken en fietsers ook van het nieuwe fietspad door de duinen, kan de Wieringsestraat een voetgangerszone worden.

Petitie

Wij

Bewoners van de Wieringsestraat en omwonenden

 

constateren

  • Dat er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan op de Wieringsestraat.

  • Kinderen spelen op het relatief smalle voetpad en moeten het bovendien oversteken om bij de speeltuin te komen.

  • Door de vele zijpaden tussen de gebouwen is er ook weinig overzicht. Dit is vooral 's avonds een probleem wanneer het fietspad gebruikt wordt als racebaan voor met name brommers. Vaak loopt het maar net goed af, het is echter wachten op ongelukken.

  • Er is geen enkele verkeerstechnische noodzaak voor een fietspad, aangezien (brom)fietsers prima op de parallel lopende Markensestraat kunnen. Fietsers kunnen sinds kort bovendien ook gebruik maken van het prachtige nieuw aangelegde fietspad door de duinen, dat ook evenwijdig aan de Wieringsestraat loopt.

 

en verzoeken

Om een voetgangerszone van de Wieringsestraat te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2018 
Petitionaris:
Bewoners Wieringsestraat 
Organisatie:
Enkele bewoners van de Wieringsestraat 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen